Corona Crisis

Zo lang de huidige corona maatregelen van kracht zijn kunnen mijn hamsters aan de deur worden opgehaald. Gelieve met maximaal 2 personen OF maximaal één ouder en alleen eigen kinderen aan de deur te komen, binnen staat een tafel met daarop de beschikbare hamsters. Hier kunt U rustig komen kijken en een eventuele keus maken uit de hamsters, terwijl ik op enige afstand sta. Zelf draag ik een mondkapje, dit verwacht ik ook van de mensen die een hamster komen halen, dit geld niet voor kinderen onder de 13 jaar. Gelieve gepast te betalen, via tikkie, overmaken of marktplaats transactie (marktplaats rekent 40 cent service kosten aan de koper..). 

De nestjes..

Op de eerste plaats fok ik om zelf verder te kunnen met mijn lijnen. De koppels worden zorgvuldig gekozen, zodat ik weer een generatie verder kan fokken. Wel bestaat een nest soms uit meer jongen als ik nodig heb, dus zijn er vrij regelmatig wat dieren beschikbaar voor verkoop.. Deze zijn zowel bij mij thuis op te halen als op beurzen/tentoonstellingen waar ik kom, onderaan deze pagina is mijn voorlopige agenda te vinden.

Beschikbare Russische dwerghamsters

De russische dwerghamster is de meest gehouden dwerghamster. Uiteraard is dat niet voor niets, de rus is zeker voor kinderen de makkelijkste hamster. Door hun rustige karakter zijn ze makkelijk vast te houden en je ziet ze ook regelmatig overdag. Tegenwoordig zijn er vele kleuren te vinden bij de rus, zelf heb ik  naast de gewone wildkleur ook blauw wildkleur, geel wildkleur, zwart, mandarijn, parel, merle en combinaties van deze kleuren/tekeningen. Het spreekt voor zich dat ik niet altijd elk kleurtje beschikbaar heb.. Er zijn altijd wel verschillende kleuren jongen beschikbaar, ook met donkere oogjes, maar ben je echt specifiek op zoek naar een bepaalde kleur kan het handig zijn een berichtje te sturen.. Gemiddelde levensverwachting van de russische dwerghamster is 1 tot 2 jaar.

Wil je fokken? Laat het even van tevoren weten zodat ik rekening kan houden met eventuele wensen en beschikbare koppels..

Beschikbare Roborovski dwerghamsters

De roborovski dwerghamster is de kleinste van de gehouden hamster soorten, daarnaast zijn ze ook nog eens heel erg snel. Ze zijn niet zo bekend als de rus, maar inmiddels zie je ze toch vrij regelmatig. Ik heb ze in verschillende kleuren, maar aangezien ze wat moeilijker zijn als de russen is het aanbod niet altijd even groot. Door hun snelle en drukke karakter zijn ze vaak wat minder geschikt om echt bij je te houden en staan ze meer bekend als kijkhamsters, ook zal je ze overdag niet zo vaak zien maar komen ze vaak pas bij schemering tevoorschijn. Hoewel het van nature sociale hamsters zijn is er helaas toch een redelijk grote kans dat groepjes uiteindelijk toch uit elkaar gehaald moeten worden.. Dit is dan ook zeker iets om rekening mee te houden, zodat er indien nodig ingegrepen kan worden. Gemiddelde levensverwachting is bij de roborovski zo'n 3 jaar.

 

Beschikbare Chinese dwerghamsters

De chinese dwerghamster zie je eigenlijk maar zelden, het fokken van deze soort kan vrij moeilijk zijn en mede hierdoor zijn er slechts enkele fokkers van chineesjes. De chinees heeft een langere staart als andere hamster soorten en daarbij heeft de chinees ook een lang en slank lichaam in vergelijking met andere hamsters. In tegenstelling tot andere hamsters zal een chinees zich ook niet zomaar van grote afstand naar beneden laten storten, hierdoor kan deze soort wel veilig klimmen. Chineesjes zijn strikt solitair en kan dus niet samen gehouden worden. Ook zullen chineesjes zich vrijwel niet overdag laten zien.. Gemiddelde levensverwachting is 4 jaar.

Samen of alleen?

Russen:
Natuurlijk ziet het er gezellig uit, al die russen van mij samen op de foto.. Echter zijn dat altijd jonge hamsters. Eenmaal volwassen heb ik enkel mijn fok koppels samen zitten. Twee volwassen russen van hetzelfde geslacht geeft een groot risico dat ze uiteindelijk gaan vechten en dit kan zomaar in één nacht opeens eindigen in een zwaar gewonde of zelfs dode hamster. 
Roborovski:
Van nature leven ze in groepen en zelf heb ik ze ook in groepen, echter gaat het bij veel mensen toch fout. Ik heb de luxe dat ik meerdere groepen heb en dus dieren gewoon in een andere groep kan plaatsen en ook zijn mijn groepen vrij groot waardoor een groep makkelijker een stabiele rangorde lijkt te krijgen.. Uiteraard zullen veel mensen gewoon één verblijf hebben. Wil je een koppel of groepje robos dan is het dus belangrijk om er rekening mee te houden dat er altijd een kans is dat de hamsters uit elkaar gehaald moeten worden. Het kan prima gaan en sommige groepen blijven hun leven lang gezellig samen, maar als je pech heb dan moet elke hamster uiteindelijk een eigen verblijf. Wil je geen risico lopen dan is het beter om gewoon één roborovski alleen te houden.
Chineesjes:
Heel makkelijk, deze soort kan echt niet samen gehouden worden. 

Wil je graag fokken..

Heb je fokplannen? Laat het even weten en ik zal kijken of ik geschikte koppels beschikbaar heb.. Heb je hulp nodig om het geslacht te bepalen van de jonge hamsters of nieuwe baasjes voor ze te vinden, je bent altijd welkom.


Agenda..

Aangezien ik niet centraal woon kan het erg makkelijk zijn als ik dieren ergens mee naartoe kan nemen, er zijn altijd wel wat dagen waarbij ik deze mogelijkheid heb. Vanaf september begint het tentoonstellingsseizoen voor de kippen en zal ik op meerdere plaatsen door heel Nederland komen,,

Corona:
Dit is een voorlopige agenda, helaas kan het zijn dat de huidige corona maatregelen met betrekking tot evenementen verlengd gaan worden.. In dat geval kan het zijn dat er alsnog meer beurzen etc geannuleerd gaan worden..


17 april 2021, ALV HKC, Amersfoort
Algemene leden vergadering van de hollandse krielen fokkers club. Gratis entree

18? april 2021, Exoknaag, Houten
Een grote knaagdieren beurs. Entree bedraagt 10 euro en je kan zowel de Exoknaag als Terraria Houten bezoeken

? juni 2021, Exoknaag, Houten
Een grote knaagdieren beurs. Entree bedraagt 10 euro en je kan zowel de Exoknaag als Terraria Houten bezoeken

25 september 2021, jongdierendag HKV, Amersfoort
Jongdierendag van de kippen vereniging. Gratis entree

26? september 2021, Exoknaag, Houten
Een grote knaagdieren beurs. Entree bedraagt 10 euro en je kan zowel de Exoknaag als Terraria Houten bezoeken

? december 2021, Exoknaag, Houten
Een grote knaagdieren beurs. Entree bedraagt 10 euro en je kan zowel de Exoknaag als Terraria Houten bezoeken

Contact..

Saskia de Vries
Vierpolders, Zuid-Holland 

Ook vragen over mijn dieren of over dwerghamsters in het algemeen zijn altijd welkom. Ik deel mijn ervaring graag met anderen en ik praat graag over mijn hobby..

Contact opnemen kan via:
Email
Facebook
Marktplaats
Of via onderstaand formulier: